Wat doet een uitzendbureau

Een uitzendbureau is een intermediair bedrijf dat bemiddelt tussen mensen die (tijdelijk) werk zoeken en bedrijven die (tijdelijk) mensen nodig hebben. Bij een uitzendbureau sta je als werkzoekende ingeschreven en staan bedrijven ingeschreven die een (tijdelijke) werknemer nodig hebben. Het uitzendbureau is feitelijk dus een tussenpersoon voor de werkzoekende en de werkgever. De uitzendkracht wordt niet direct betaald door het bedrijf waar hij of zij gaat werken, maar door het uitzendbureau. Het bedrijf betaalt in alle gevallen het uitzendbureau een bepaald tarief waarbij er voor het uitzendbureau een winstmarge overblijft. 

INSCHRIJVEN UITZENDBUREAU

Je kunt je bij verschillende uitzendbureaus in Amsterdam inschrijven. Neem altijd je CV mee waarop al jouw persoonlijke gegevens, opleidingen en werkervaringen staan net als een geldig legitimatiebewijs. Lees hier tips voor het opstellen van een CV

Bedenk vooraf voor welke functie(s) je jezelf wilt inschrijven. Het is afhankelijk van het beroep en de duur van de periode hoe groot de kans is op werk. Informeer hiernaar bij het uitzendbureau.

Overzicht uitzendbureaus Amsterdam